מערכת קוראבין – או איך הפסקתי לפחד מלפתוח בקבוקי יין

תאר לך את המצב הבא: אתה חוזר בערב מהעבודה אחרי יום מעייף וכל מה שחפצה נפשך הוא למזוג לעצמך כוס יין משובח וללגום אותו בנחת על הכורסה שלך. אתה יודע שיש לך בקבוק יין טוב שכבר פתחת, אבלל אתה גם יודע שיש ימים שמצדיקים לגימת יין טוב במיוחד. אלא שפתיחת בקבוק היין הטוב במיוחד תחרוץ […]

כללי "עשה " ו "אל תעשה" בהבאת יין למסעדה

המנהג להביא יין "מהבית" למסעדה (או כפי שהדבר מכונה: BYOB – Bring Your Own Bottle) הפך בשנים האחרונות פופולרי יותר ויותר – גם במחוזותינו. על מנת לאפשר לכם להנות מאותו בקבוק מיוחד ולמנוע אי-נעימויות שעלולות להיווצר, אנו ממליצים להכיר מספר "כללי טקס" וחוקים לא כתובים, אשר יעזרו להבטיח שהחוויה שלכם תהיה טובה לפחות כמו הבקבוק […]

האם צריך לתת ליין לנשום?

כל חובב יין ממוצע יודע שרצוי "לתת ליין לנשום" לפני ששותים אותו. אולם מעטים יודעים את המשמעות של העניין. מה בכלל הכוונה ב"לנשום"? מה זה עושה ליין, אם בכלל ? האם זה מתאים לכל סוגי היינות או לסוגים/זנים מסוימים? ובעיקר: – איך עושים זאת נכון? במאמר זה, ננסה לעשות קצת סדר בכל הקשור לחשיפת היין […]

איך שומרים על בקבוק יין פתוח (או: המלחמה נגד החמצן)

כשאתם פותחים בקבוק יין, מייד נוצר מגע בין הנוזל לבין החמצן שבאוויר. ביינות מסוימים, מגע זה, במינון הנכון, יכול לשפר את טעמי היין ולעזור לו "להיפתח" (מכאן המושג – "לתת ליין לנשום"). אולם חשיפה ארוכה של היין לחמצן פשוט תקלקל אותו: היין יתחמצן ויפתח ריחות חומץ ומתיקות לא נעימים. לכן, על מנת להאריך את חיי […]

טיפים חשובים בבחירת מקרר יין ביתי

אתם מתעניינים ברכישת מקרר יין ביתי ואתם מבולבלים ממגוון האפשרויות שניצבות מפניכם: גדלים שונים, שיטות קירור, רמות גימור, סוגי מדפים ועוד? להלן מספר טיפים חשובים שיעזרו לכם לבחור את מקרר היין המתאים ביותר לצרכים הביתיים שלכם. 1. כמה בקבוקים? בדקו כמה בקבוקים יש לכם בבית וקנו מקרר יין גדול בכמה עשרות אחוזים. אוסף היין נוטה […]

איך לבחור מקרר יין?

בחירת מקרר יין יכולה להיות משימה קשה לאור ריבוי הדגמים, הסוגים והתכונות הקיימים היום בשוק. מאמר זה ינסה לעשות קצת סדר בתכונות העיקריות, שהכרתן עשויה לסייע בידך לבחור את מקרר היין המתאים ביותר עבורך. גודל מקרר היין מקררי היין באים במגוון גדלים ויכולים להכיל מאוספים קטנים של תריסר בקבוקים ועד למאות בקבוקים (מתאים בד"כ לחובבי […]

מה זה מקרר יין טרמו-אלקטרי?

בבואנו לבחור מקרר יין, אחת הבחירות שעלינו לעשות היא בין מקרר יין טרמו-אלקטרי למדחס. בעוד מקררי מדחס הם בדרך כלל בעלי נפח ועוצמה גדולה יותר, הרי שלמקררי יין טרמו-אלקטריים מספר יתרונות ייחודיים ההופכים אותם לאופציה פופולרית בקרב חובבי היין. כיצד עובד מקרר היין הטרמו-אלקטרי? מקררי יין טרמו-אלקטריים מנצלים את מה שקרוי "אפקט פלטייה", על שם […]

היכן כדאי למקם (והיכן לא) את מקרר היין שלך?

מהרגע שהחלטת לרכוש מקרר יין, נותר לך לקבל עוד שתי החלטות חשובות: הראשונה, מהו מקרר היין שהכי מתאים לצרכיך, והשנייה: היכן למקמו. מכיוון שמקררי היין האיכותיים שומרים על טמפרטורה קבועה, מצוידים במנגון אנטי-רעידות ומגבילים את החשיפה לאור, הרי שההנחה הרווחת היא שניתן למקמם כמעט בכל מקום. אכן רק "כמעט", מכיוון שישנם מקומות אשר עלולים לפגוע […]

איזה יין מיועד ליישון ולכמה זמן?

זו שאלת השאלות בכל הקשור לשימור יין ולצערי – אין לה תשובה פשוטה וחד משמעית. ובכל זאת – להלן מעט מידע כללי שיעזור לכם להחליט מתי הגיע הזמן לפתוח את בקבוק היין אותו אתם שומרים לאירוע מיוחד. ראשית, מהו אותו "חלון שתייה" של היין? ובכן, חלון השתיה של יין הינו פרק הזמן בו היין נמצא […]

מהי טמפרטורת ההגשה הנכונה ליין?

לכל יין יש את הטמפרטורה שבה הארומות והטעמים שלו באים לידי ביטוי מיטבי. באופן כללי, ניתן לומר שיינות מלאים ועשירים בטאנינים מוגשים בטמפרטורות גבוהות יותר מאשר יינות קלים ופירותיים. כמו כן, נהוג לשתות יינות אדומים בטמפרטורות גבוהות יותר מאשר יינות לבנים. יינות אדומים יבשים – טמפרטורת ההגשה המקובלת של יינות אלו הינה 16-18 מעלות. יינות […]