טיפים לשימור והגשת יין

מאמרים, טיפים ומידע מקצועי –
כל מה שרציתם לדעת על יישון, שימור והגשת יין

שאלות ותשובות

טכני והתקנה

קבלתי כרגע את מקרר היין שלי הביתה. האם אני יכול ישר לחבר אותו לחשמל?

תלוי. מקררים טרמואלקטרים (לינק) אין מניע לחבר אותם ישר לחשמל ולהפעיל אותם.
לא כך במקררים מונעים מדחס, בהם חשוב להמתין כשעתיים לפני הפעלתם. במערכת הקירור של מקררי יין אלו יש נוזלים אשר יתכן וזזו במהלך ההובלה ויש להמתין עד שיחזרו למקומם המקורי, אחרת עלולים לגרום נזק למערכת.

באיזו טמפרטורה כדאי לי לאחסן את היין?

הטמפרטורה האידיאלית הי בין 14 ל 16 מעלות צלסיוס. חשוב להקפיד על טמפרטורה קבועה ככל שניתן.

האם פתיחה וסגירה של הדלת לעיתים תקופות יכול להזיק ליינות שלי?

בעיקרון לא. בגלל המסה הטרמית הגדולה של בקבוקי היין, הנוזל נשמר בטמפרטורה המקורית, על אף שהטמפרטורה בחלל המקרר עלולה לעלות. עם סגירת הדלת יחידת הקירור מחזירה את הטמפרטורה המקורית. עם זאת יש להימנע מהשארת דלת המקרר פתוחה לפרק זמן ארוך.

האם אפשר להתקין מקרר יין שהוא לא built in בנישה ?

לא. מקררי ה built in מצוידים במערכת אוורור קדמית שמאפשרת התקנתם בנישות סגורות. ליתר מקררי היין שלנו נדרש מרווח של כ-10 ס”מ מהקיר.

האם בקבוקי שמפניה וקאווה נכנסות במקררי הין ?

כן.

האם מותר להשתמש במקרר היין לאיחסון בירה ואוכל?

לא! מקרר יין הוא לא סתם מקרר! הטמפרטורות של מקרר יין לא מתאימות לאיחסון מזון והן לא מספיק נמוכות לקירור בירה.

שימור והגשה

האם יש הבדל בטמפרטורת שימור יין אדום ולבן?

לא. כאמור הטמפרטורה האידיאלית לשימור יין היא בין 14-16 מעלות, לא משנה לבן/אדום/מבעבע/מתוק. זו הטמפרטורה לשמירה על היין לאורך זמן. לא כך טמפרטורות ההגשה שהן שונות בין סוגי היין. לקבלת מידע איך להגיש את היין שלך בטמפרטורה הנכונה ראה במאמר: מהי טמפרטורת ההגשה הנכונה ליין?

כללי ושירות

מהי חברת Vinopo?

Vinopo הוקמה על מנת לספק לכם, שוחרי היין והעוסקים בתחום, פתרונות איחסון ושימור איכותיים אשר יסייעו בידכם לשמור את אוסף היין שלכם בתנאים אופטימליים. כמי שנוסדה על ידי ולמען חובבי היין, מחויבת Vinopo לספק לכם את מיטב המוצרים והשירות, ויותר מכך – לקדם, יחד איתכם ולמענכם, את תרבות היין בישראל.
לפרטים נוספים אודותינו, לחץ כאן.

כיצד לבחור את מקרר היין המתאים לי ביותר?

ישנם מספר שיקולים: מיקום, רמת גימור, שיטת קירור מתאימה, וכמובן קיבולת. בנושא האחרון, לדוגמה, מומלץ לא לבחור מקרר יין לפי כמות הבקבוקים הנוכחיים שברשותך, כי יש להניח שכמות זו תלך ותגדל עם הזמן. למידע נוסף, לחץ כאן.

אני מעונין לרכוש את אחד ממקררי Vinopo. איך מתבצע תהליך הרכישה?

לפניך מספר אפשרויות: קניה ישירה דרך האתר באמצעות כרטיס אשראי, רכישה דרך הטלפון, וכמובן ביקור באולם התצוגה שלנו על מנת להתרשם מהמבחר טרם הרכישה.

האם הרכישה באמצעות האתר מאובטחת?

בוודאי! הרכישה באמצעות כרטיס אשראי מבוצעת על פי תקן האבטחה המחמיר PCI:DSS , אשר מבטיח לכם ביטחון מלא לאורך כל התהליך.

מהי תקופת האחריות של מקרר היין?

תקופת האחריות של המקררים הנה של 12 חודשים. עבור שלושת הדגמים הטרמו-אלקטריים – השירות במהלך תקופת האחריות ניתן במעבדות Vinopo. שאר הדגמים – בבית הלקוח.

האם אתם מספקים שירות תיקונים?

כמובן. השירות מתבצע במעבדות Vinopo או בבית הלקוח, בהתאם לסוג המקרר ומהות הבעיה.

רכשתי מקרר built in. האם אתם מבצעים את ההתקנה?

בעיקרון אין צורך בהתקנה מיוחדת. מקרר היין נכנס לנישה המיועדת לו בדומה למדיח הכלים שבמטבח. כמובן שיש לדאוג להתאמה בין מפתח הנישה למידות מקרר היין.

האם מקררי Vinopo מיועדים רק לבית?

מקררי היין של Vinopo לא מיועדים אך ורק לחובבי היין. הם משמשים גם כפתרון אידיאלי לאיחסון ושימור יין במסעדות ויקבים, וכמובן במשרדים.

כיצד בוחרים את המקום האופטימלי להעמדת המקרר?

בעיקרון, ניתן למקם את מקרר היין בכל מקום אשר ימלא אחר שלושה תנאים בסיסיים: מקום מוצל, העדר תנודות, ואיוורור מספק. מידע נוסף בנושא ניתן לקרוא כאן.

מה ההבדל בין מקרר מדחס לטרמו-אלקטרי?

מדובר בשתי שיטות קירור איכותיות אבל שונות בתכלית. בגדול, מקרר מדחס מונע על ידי מנוע ומדחס ולכן הנו בעל עוצמה גדולה יותר ומאפיין מקררי יין בעלי קיבולת גדולה יותר. מקררים טרמו-אלקטריים (הפועלים ללא מנוע) מבוססים על טכנולוגיה חדישה יותר, ידועים בפעולתם השקטה והאמינה, ומתאימים למקררי יין בעלי קיבולת קטנה יותר. למאמר בנושא לחץ כאן.

מהי טמפרטורת ההגשה האופטימלית ליין?

בהכללה: יין אדום בין 16-18 מעלות, יין לבן : 10-12 מעלות. למידע פרטני יותר בנושא, לחץ כאן.

אילו יינות מיועדים ליישון ולכמה זמן?

שאלה מורכבת. יין אדום איכותי מתאים ליישון ויש להניח שהזמן ישבח אותו: ירכך אותו או אפילו יפתח בו קשת של ארומות וטעמים חדשים. לגבי תקופת היישון: הדבר מאוד תלוי בזן הענבים, היקב, אזור בעולם וכו’.
מרבית היינות הלבנים והרוזה מיועדים לשתייה מיידית, אולם גם כאן יש יוצאים מן הכלל.
יינות מתוקים, בעיקר האיכותיים שבהם, ניתנים ליישון לתקופה מאוד ארוכה, אפילו עשרות שנים.
ההמלצה הטובה אליכם: תרימו טלפון ואשמח לייעץ לכם אישית על היינות שברשותכם.

האם ניתן לקבל מכם טיפים והמלצות בנושאים אחרים הקשורים לתחום היין?

כמובן. אנו חרטנו על דגלנו להפיץ את בשורת תרבות היין בישראל. אתם מוזמנים להתקשר ולשאול כל שאלה בתחום, ללא שום התחייבות ו/או אי נעימות.